Kød Opskriftsamling

Milanoragout

Ingredienser

400 g. svine- eller kalvekød
50 g. bacon
40 g. margarine
½ dl. olie
2 små løg
150 g. gulerødder
Persille
100 g. selleri
1 fed hvidløg
2 spsk. mel
1 dl. tomatpure
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. rosmarin
100 g. frosne bønner
100 g. frosne ærter
100 g. champignon

Fremgangsmåde

1. Skær kødet i fingerlange og fingertykke strimler.
2. Skær bacon i terninger
3. Riv løg, gulerødder og selleri groft.
4. Knus hvidløgsfedet og bland det i grønsagerne.
5. Opvarm margarine og olie i en gryde og brun de revne grønsager heri.
6. Kom bacon og kød i og lad det brune med.
7. Drys de 2 spsk. mel over og rør rundt.
8. Hæld tomatpure og lidt vand ved.
9. Tilsæt krydderierne.
10. Når kødet er næsten mørt ( efetr ca. ½ time) tilsættes bønner, ærter og de rensede, skiveskårne champignons.
11. Det hele varmes godt igennem.
12. Smag retten til og kom eventuelt lidt jævning i.
13. Flutes spises til.

nov. 1999