|
Middelhavssild
Ingredienser
8 sildefileter
1 tsk. basilikum
2 spsk. mel
salt
1/4 tsk. paprika
2 spsk. olie |
2 løg
250 g. champignon
3 tomater
6 dl. vand
2 spsk. citronsaft |
Fremgangsmåde
- 1. Tænd ovnen og indstil den på 200 C.
- 2. Skyl sildene og salt dem ud- og indvendig i ca. 10 min.
- 3. Skyl saltet af sildene og tør dem i køkkenrulle.
- 4. Pil løgene og hak dem groft.
- 5. Varm den ene spsk. olie og steg løgene heri, til de er klare. Tag løgene op.
- 6. Drys lidt basilikum i hver sild og giv hver sild 2 snit i ryggen.
- 7. Varm resten af olien op og brun sildene heri ved god varme.
- 8. Tag et ovnfast fad og smør det.
- 9. Læg champignonskiver i bunden af fadet.
- 10. Skær tomaterne i både og læg dem langs siderne.
- 11. Læg sildene over champignonskiverne og drys løg over.
- 12. Drys evt. lidt basilikum over og dæk fadet med låg eller folie.
- 13. Sæt fadet på risten midt i ovnen i 15 - 20 min.
- Serveres med flutes og salat.
|