Fisk Opskriftsamling

Middelhavssild

Ingredienser

8 sildefileter
1 tsk. basilikum
2 spsk. mel
salt
1/4 tsk. paprika
2 spsk. olie
2 løg
250 g. champignon
3 tomater
6 dl. vand
2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen og indstil den på 200 C.
2. Skyl sildene og salt dem ud- og indvendig i ca. 10 min.
3. Skyl saltet af sildene og tør dem i køkkenrulle.
4. Pil løgene og hak dem groft.
5. Varm den ene spsk. olie og steg løgene heri, til de er klare. Tag løgene op.
6. Drys lidt basilikum i hver sild og giv hver sild 2 snit i ryggen.
7. Varm resten af olien op og brun sildene heri ved god varme.
8. Tag et ovnfast fad og smør det.
9. Læg champignonskiver i bunden af fadet.
10. Skær tomaterne i både og læg dem langs siderne.
11. Læg sildene over champignonskiverne og drys løg over.
12. Drys evt. lidt basilikum over og dæk fadet med låg eller folie.
13. Sæt fadet på risten midt i ovnen i 15 - 20 min.
Serveres med flutes og salat.

nov. 1999