Kød Opskriftsamling

Marineret lever

Ingredienser

4 store eller 8 små skiver lever (ca. 1 cm. tykke)
Salt og peber
½ dl. olie
1 fed knust hvidløg
1/4 tsk. tørret rosmarin
750 g. kartofler

Fremgangsmåde

1. Læg leverskiverne i en flad skål
2. Pisk marinaden sammen og hæld den over leveren.
3. Lad leveren stå koldt ca. ½ time. Vend den ofte i marinaden.
4. Tag leverskiverne op af marinaden og dup dem tørre med papir.
5. Gnid panden med marinaden.
6. Varm panden op, så den er gloende varm.
7. Læg leveren på, pensl med marinaden og drys salt og peber over.
8. Dæmp varmen og lad leveren stege 3 min. på hver side.
9. Vend skiverne flere gange under stegningen.
10. Kogte kartofler serveres til samt hvidkålssalat med citronfløde.

nov. 1999