Spejdermad Opskriftsamling

Krydrede oksespyd med karrykål

Ingredienser (4 personer)

600-700 g hakket oksekød
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. paprika eller karry
½ tsk. stødt chili
1 æg
salt og peber

Karrykål:
1 lille hvidkål
3 spsk. karry
2 dl kokosmel
8 dl vand
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hvidkålen skæres i kvarte, befries for stok, snittes fint og blandes med karry.

  2. Kokosmel blandes med vandet og sies.

  3. Kål og kokosmælk blandes og sættes over i en gryde.

  4. Dampes mørt under låg og smages til med salt og peber.

  5. Kødet røres med revet løg og presset hvidløg, krydderier og æg.
  6. Smages til med salt og peber, formes til aflange pølser og sættes på grillpinde/tynde snobrødspinde.
  7. Spiddene grilles over bålet, serveres med den varme karrykål og et godt brød.

Jul. 2005