Kød, Svinekød Opskriftsamling

Koteletter med karrysauce

Ingredienser (4 pers)

4 koteletter
10 g smør/margarine
1 ds. ananas (ca. 100 g)
2 bananer
1 peberfrugt
10 g smør
karrysauce:
15 g smør/margarine
1 lille løg
1-2 tsk karry
2 1/2 spsk hvedemel
ca. 4 dl bouillon

Fremgangsmåde

Koteletter:
1. Drys friskkværnet peber på begge sider. Brun dem 1/2 min. på hver side ved god varme.
2. Færdigsteg ved svag til jævn varme ca. 4 min på hver side. Drys salt på.
3. Tag koteletterne af panden, hold dem varme.
4. Skær peberfrugten i små terninger, bananerne i skrå skiver og skær afdryppet ananas i terninger - gem ananaslagen.
5. Rist peberfrugt og ananas i smør på en varm pande i 1-2 min. Tag dem af. Rist bananskiverne et øjeblik.
6. Læg fyldet på koteletterne ved servering.
Karrysauce:
1. Svits det hakkede løg og karry i fedtstoffet et par min. Tilsæt mel og rør godt.
2. Kom bouillon i lidt ad gangen, kog saucen ca. 5 min.
3. Smag til med lage fra ananas, salt og peber.
Server med løse ris, blandet salat og evt. mangochutney

nov. 1999