|
Ingas rugbrød
Ingredienser (1 stk. (2 stk. stor))
Ca. ½ (1) cremefraichedåse surdej
3/4 l.(1½) lunken vand.
1½ spsk. (3) groft salt
250 g. (500) knækkede / skårne rugkerner
200 g. (400) knækkede hvedekerner
175 g. (350) hvedemel |
1/4 l.(½) lunken vand
500 g.(1 kg) rugmel
Evt. 80 g. (160) hørfrø
Evt. 50 g. (100) sesamfrø |
Fremgangsmåde
- 1. Dejen piskes godt sammen og hviler 20-24 timer.
- 1. Dejen røres godt sammen med vand, rugmel og evt. hørfrø og sesamfrø.
- 2. Ny surdej tages fra, overstrøes med lidt salt og stilles i køleskab mindst 4 dage
til at den skal bruges igen.
- 3. Resten af dejen fordeles i en smurt form og hæver 3-3½ time.
- 4. Bages v. ca. 190 C. i 1½ til 1 3/4 time.
|