Sommerhilsen 2004


Rønbjerg d. 24. Juni 2004

Da der er sket et par store ting i år, har vi valgt at sende en sommerhilsen til venner og familie og samtidig sige mange tak for venlige tanker og gaver til børnene.

Starten på året gik stille og roligt. Da vi så kom til midt i marts begyndte Anders at blive syg. Han havde det godt om morgenen. Vi kørte ham i børnehave og en halv time efter havde han 39 i feber. Ind til påske gik det op og ned. Men så blev det helt galt. Han kastede op og kunne pludselig ikke gå. Skærtorsdag var vi ved vagtlægen, som sagde han havde en urinvejs infektion. Tirsdagen efter påske tog vi så op til vores egen læge for at få undersøgt nyrerne. Han synes dog vi skulle tage på sygehuset for at få taget nogle blodprøver. Resultatet af prøverne viste at han med stor sandsynlighed havde Leukæmi. Vi blev herefter sendt videre til Børnekræft afdelingen (A4) på Skejby Sygehus, hvor de bekræftede mistanken. Her har vi så været en stor del af tiden siden. Han skal være i behandling i mindst 2 år. Foreløbig går alt lige efter bogen og man kan nu sige at der ikke er flere synlige kræftceller. Han har selvfølgelig været påvirket af behandlingen, men heldigvis kun i mild grad.

Vi har fået en masse hjælp fra familie, venner og kommunen, hvilket vi er meget taknemmelige for. Claus har fra starten af behandlingen fået orlov fra sit arbejde i et år og Benthe har et års barselsorlov til vores lille ny (det kommer vi til senere). Når kemokurrerne kun varer en time i Skejby, skiftes vi til at tage med Anders derover, men ellers er det Claus, som er med på sygehuset.

Den 12. maj var vi så heldige at få en lille pige. Midt i den svære tid med Anders’ sygdom var det meget glædeligt med et lille nyt familiemedlem. Mette, som hun skal hedde, vejede 3540 g og var 51 cm. Hun kom til verden i Skejby. De to storebrødre var rigtig stolte.

Ved fødslen skulle der tages ca. 150 ml blod fra naglestrengen og veerne blev sat i gang med drop, mens lægen var på arbejde. Blodet skal herefter undersøges. Det kan tage op til 2 måneder, inden vi får svaret undersøgelserne. Hvis Anders senere får et tilbage fald af Leukæmi, og prøverne af blodet har været positive, vil man bruge det til at transplantere med.

Samtidig med alt dette har vi haft 2 dødsfald i familien. Først døde Benthes bedstemor og så døde Claus’ farmor. De var begge over 85 år. Claus’ farmor blev begravet samtidig med at Mette blev født. Da vi synes om navnet, bestemte vi at hun skal hedde Mette ligesom sin oldemor.

Vi vil endnu engang sige mange tak for alle de venlige hilsner og tanker I har sendt os både i forbindelse med Anderses sygdom og Mettes fødsel. Det er virkelig noget der har varmet vore hjerter og er svært at beskrive med ord. Vi vil ligeledes takke alle dem, som har hjulpet os med mange ting, som vi ellers ikke ville få gjort i en tid med meget at tænke på.

Der er jo svært at holde tankerne sammen i en tid med så alvorlig sygdom i familien. Anders var i begyndelsen ikke særlig glad for at få gaver, da han mest af alt ønskede at blive rask. Nu leger han meget med alle gaverne og er glad for dem. Dette er for os en af de gode tegn på, at han har fået det meget bedre. En anden ting som bekræfter hans fremgang er, at han selv går mere, end han har gjort de sidste 3 måneder. Han virker også mere livsglad, end han har gjort i lange tider. Vi kan se, jo mere vi er hjemme, des bedre har han det. Så nu mangler han bare at kunne starte i børnehave igen. Han har dog fået at vide, at vi lige skal have holdt Jul og nytår, inden det kan lade sig gøre.

Vi glæder os til at sende Jer mere nyt i julekortet. 

De bedste hilsner med ønsket om en god sommer til Jer alle
Benthe, Claus, Jakob, Anders og Mette Hellesøe