Julekort 2005


Kære familie og venner

Det er en stor glæde igen i år at sende vores bedste julehilsner til alle dem vi holder så meget af og gerne vil sige tak for det år, der er gået.
Sidste år kunne vi berette om det værste år i vores liv. I år er det blevet lidt bedre, men vi har erfaret at der er lang vej endnu, før vi kommer helt over Anders’ sygdom.
Fra den første januar stod Claus uden arbejde og efterhånden som vi nærmede os sommeren, fandt vi ud af, hvor svært det er at få et arbejde, når man samtidig har et sygt barn at passe. Claus valgte derfor den 1. juni, at starte sin egen virksomhed som kører rundt og hjælper private og små virksomheder med diverse computerproblemer. En god pressemeddelelse gjorde, at der var mange kunder i begyndelse, men sidst på efteråret kunne han godt se, at der ikke var nok kunder til en fuldtidsstilling. Den 1. december startede han så som kirkesanger og derved kan han så tjene det ekstra, som gør at han kan holde sit firma kørende.
Efter et års barselsorlov startede Benthe igen på det der nu hedder Skals Tekstilseminarium. Hun skulle egentlig starte på SU, men på grund af en fejl fra A-kassen forsætter hun på aktiveringsydelse indtil sommerferien. Herefter kommer vi nok til at skulle finansiere de sidste 1½ år af uddannelsen selv. Vi prøver at spare så meget op som muligt, så hun kan få den uddannelse, som hun så gerne vil have. Om onsdagen er vi spejderledere for ulvene (børn fra 3. og 4. klasse) og her deltager vi så med hele familien.
Jakob startede i 3. klasse efter sommerferien og det går rigtig godt. Han kan følge med i det hele, men er dog lidt urolig i klassen. Hvor Jakob er skal der ske noget og det er træls at far og mor tit er trætte. I fritiden går han til fodbold, spejder og får gratis guitar undervisning på skolen. Han er glad for sine søskende og hjælper gerne med at passe dem.
Anders startede i børnehave den 1. juni. Efter 13 måneders isolering fra alle der kunne udgøre en smitterisiko, var det en stor dag, at kunne være sammen med andre børn. Han er stadig dagligt på piller indtil oktober næste år. Han har det meget godt, selvom vi kan mærke, at han er mere træt end andre børn på hans alder. Nogen gange synes han dog, at det er svært at være dreng, når man ikke helt kan være med i de andres slåskampe for sjov. Heldigvis har han stadig sin bedste ven og dagen er ikke rigtig god uden at de har leget sammen.
Mette startede i april i dagpleje ved Aase - samme dagplejer som Jakob og Anders også har været ved. Der er Mette glad for at være. Hun er ved at blive en stor pige, og kan nu finde ud af at sige ja og nej, til det vi spørger hende om.
Anders’s sygdom har haft mange konsekvenser for familien. Det har bl.a. gjort at vi voksne har haft svært ved at overskue det der fungerer rundt om os. Før kunne vi arbejde hele tiden, også et godt stykke ud på aftenen og tænkte sjældent på ferie. Nu bliver vi simpelthen nødt til at holde ferie med familien, for at kunne få det til at hænge sammen. Vi har været en uge i sommerhus ved Skanderborg sammen med mormor og morfar og en uge på Korpslejr ved Guldborgsund.
Vi har det også med at glemme selv de mest simple ting og prøver derfor at skrive alt ned. Vi kan mærke at alt dette bliver bedre og bedre med tiden, men det tager rigtig lang tid, før det bliver helt godt. Heldigvis er der også den gode side ved sagen, at vi har fået et stærkere familiesammenhold og så alle de gode arrangementer som vi deltager i med foreningen Familier med kræftramte børn bl.a. fodboldkamp i Parken, Legoland, juletræsfest, fastelavnsfest og familieweekend.
Vi vil til sidst takke alle Jer, som gør vores liv lettere og ønske Jer alle en glædelig jul og et godt nytår her fra Rønbjerg.

Med venlig julehilsen
Benthe, Claus, Jakob, Anders og Mette Hellesøe