Julekort 2003


Vi ønsker alle en glædelig Jul og et godt nytår.
Dette år har været præget af udbygningen af vores hus. Det er nu et halvt år siden vi blev færdige og vi er stadig meget glade for resultatet. Vi gik i gang med at bygge fordi børnene var ved at være så store at de ikke kunne være på det samme loftværelse, så vi lavede selv nogle tegninger og sendte dem til kommunen, hvor de blev godkendt. Den 15. januar gik vi så i gang med at tage de gamle fliser op. Den 23. januar fik vi gravet en ny septiktank ned.

Den 1. februar (Benthes fødselsdag) kom Morfar og hjalp med at brække taget af det gamle udhus. 2 dage efter blev det sidste af udhuset fjernet. Den 11. februar fik vi støbt sokkel. Den 3. marts gik vi for alvor i gang med at mure huset. Den 14. marts satte vi spær op og den 21. marts begyndte vi at lægge tag på. Den 23. april var murerne færdige med at vandskure, lægge fliser og alt det andet arbejde de skulle lave. Den 26. april kunne vi sidde på WC igen efter at have brugt tørkloset i 3 måneder.
Den 17. maj flyttede børnene ned i deres nye værelser og den 24. maj (Claus’s fødselsdag) kunne vi så holde indflytterfest.
Mens vi byggede, tog vi Morfar (som jo var tømmer på byggeriet) med til forårsfest på skolen. Jakob var vældig stolt over at skulle stå på scenen og synge ”Papegøjen fra Amerika” for os alle.

Den 18. april tog vi sammen med familien fra Korning til Dybbøl for at se, hvordan museet fejrede Dybbøldagen. Vi så de fyrede kanoner af og der var optrin med både danske og tyske soldater fra 1864.
Den 1. marts fyldte Farmor 60 år, så vi var selvfølgelig på Als for at fejre det. Det gjorde vi et par gange, for da Farfar fyldte 60 år i september, holdte de en stor fælles fødselsdagsfest i juli med ca. 120 gæster. Farfar fejrede vi også 2 gange – i juli og med åbent hus på fødselsdagen. Vores svigerinde Kirsten fyldte 30 år i maj, og vi var til fest i Fredericia. Dagen efter nåede Jakob og Claus lige at deltage i indvielsen af Skives nye stadionanlæg. De så Skives fodboldhold tabe til Holstebro (1- 4) og siden har de interesseret sig lidt for, hvordan det går for holdet i 2. division og det er vist meget svingende…..
Som vi plejer har vi været til dyrskue, for vi skal jo lige ind og se, hvad far går og laver på arbejde en lørdag. Pinseturen gik i år til Strøby Egede ved Køge, og vi havde en hyggelig dag sammen med Farmors familie.

I juni havde Claus fri et par dage og en weekend, hvor han tog til Frankfurt sammen med nogle spejdere for på Europaplan at koordinere og få gode ideer til dette års JOTA / JOTI (Alle verdens spejdere der ”taler” med hinanden enten på amatør radio eller på Internet i en weekend i oktober). Vi andre måtte blive hjemme og passe vores skole m.m. Jakob var så glad for skolen at han i år fik lov til at komme til gymnastikskole 4 dage i den 1. sommerferie uge.
Sommerferien brugte vi voksne hovedsagligt herhjemme, mens drengene var på sommerferie hos deres bedsteforældre eller havde besøg af Benthes venindes datter et par dage. Efter sommerferien startede Jakob i 1. klasse og så var han endelig blevet gammel nok til at blive bæver hos KFUM-spejderne uden mor eller far. Det er han meget glad for.
Benthe startede på Skals Fagseminarium, hvor hun på højt niveau studerer håndarbejde med et formidlingsperspektiv, specielt vævning, broderi, strik og beklædning.
Vi havde lovet Jakob en tur i Legoland inden Anders blev 3 år, så midt i byfesten i Rønbjerg, kørte vi til Legoland. Det blev en varm, men god tur, da der heldigvis var mest kø ved de attraktioner som drengene alligevel var for små til at prøve og så var der også koncert i tilknytning til parken samme dag.
Sidst i august gjorde vi alvor af en ide, vi har snakket om et stykke tid. Vi inviterede alle på vejen til vejfest i vores nye hus og det var rigtig sjovt at se både kendte og ukendte personer, der bor her.
Også drengene hyggede sig, da der efterhånden er mange børn på vejen at lege med.Weekenden efter havde vi kommet sammen i 10 år, og dagen blev fejret med en tur til middelalderfestivalen i Horsens. Vi tog derind om eftermiddagen sammen med drengene, Mormor og Morfar. Da de tog hjem for at ringe solen ned og spise, blev vi i Horsens, hvor vi hyggede os på middelaldermanér og så en masse flotte middelalderdragter. Dagen efter var vi til Oldemors fødselsdagsfest på Ejer Bavnehøj.
I år var det så vores families tur til at arrangere dette års weekendtur for Hasager Kirk familien. Vi havde fundet en hytte ved Juelsminde Fjord og der havde vi nogle gode dage.
Den 12. september var vi på Fur for at se ca. 50 af de største træ sejlskibe, der deltog i Limfjorden rundt. Det var et imponerende syn.
Claus´ fætter blev gift i 2001 og i den anledning var vi inviteret til bryllupsfest i Frilandsmuseet i København. Vi tog toget derover, mens Jakob var på bæverlejr. Anders besøgte Mormor og Morfar en uges tid sammen med Claus, der skulle på kursus ved Århus.
Her i årets sidste måneder er der igen sket en masse, idet Anders´ dagplejemor blev langtidssygemeldt og han måtte have en ny dagplejer i november, men hun skulle stoppe arbejdet i december. Derfor måtte Anders og hans ven starte i børnehave i Skive pr. 1. december, da de begge var blevet 3 år i november. Vi voksne er lidt kede af at køre helt til Skive, når de nu skal om i Rønbjerg børnehave engang til sommer – håber vi, men heldigvis ser det ud til at drengene trives, og Anders øver sig i at være en stor dreng uden ble på.
Vi fejrede 2 fødselsdage i november. Anders havde besøg af Farmor og Farfar den 1. og den 16. var vi i Korning til 55 års fødselsdag hos Mormor.
Efter 2 års ansættelse blev Claus’ chef (direktøren på Landbo Limfjord) afskediget sidst i november og dermed venter han nu på at der bliver ansat en ny.
Udover arbejde og de omtalte begivenheder har vi også passet vores fritidsbeskæftigelser. Benthe er ulveleder ved spejderne og er begyndt at sy tøj for folk i byen.
Claus passer sit arbejde som kasserer og web-master ved Venstre i Viborg Amt og formand for Venstre i Skive-Estvad-Rønbjerg lokalforening. Derudover er han radioamatør og sidder i et af KFUM-Spejdernes landsudvalg (JOTA/JOTI-udvalget). Han har haft en del at se til i forbindelse med Venstre Landsmøde, hvor han stod for tilmelding til aftensfest og overnatning, ligesom har var med til at planlægge og afholde dette års JOTA/JOTI.
Nu vil vi slutte vor beretning med at ønske Jer alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

De bedste julehilsner
Benthe, Claus, Jakob og Anders Hellesøe