Madpakken Opskriftsamling

Ufoer med oksekødsfyld

Ingredienser

50 g. gær.
5 dl. lunkent vand.
1 tsk. salt.
2 spsk. olie.
Ca. 900 g. hvedemel
Fyld til Ufoer:
50 g. margarine.
2 løg.
500 g. hakket oksekød.
½ dåse tomatkoncentrat.
1 dåse hakkede tomater.
2 groftrevne gulerødder.

Fremgangsmåde

1. Gæren røres ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og noget af melet.
2. Rør godt i dejen og tilsæt mere mel, når det bliver for svært at røre i dejen hældes den ud på bordet og æltes godt igennem. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melet. Dejen lægges tilbage i skålen og dækkes med et rent viskestykke.
3. Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 40 minutter.
1. Pil løgene og skær dem i små stykker.
2. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
3. Smelt margarinen i en gryde.
4. Tilsæt de hakkede løg og lad dem stege lidt.
5. Tilsæt oksekødet og krydderier. Rør i gryden og steg til kødet er brunt.
6. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør jævnligt i gryden.
7. Lad fyldet afkøle.
1. Dejen æltes igennem og rulles tyndt ud på bordet. Del dejen i cirkler, ved at tegne efter en desserttallerken.
2. Kom lidt fyld på en cirkel og læg en anden cirkel ovenpå - tryk de to cirkler godt sammen i kanten.
3. Ufoerne lægges på en bageplade på bagepapir og pensles med sammenpisket æg.
4. Ufoerne bages i ovnen ved 200 gradert i ca. 15 minutter.

aug. 2001