Salater Opskriftsamling

Tunsalat med flutes

Ingredienser

½ pakke frosne bønner
4 kogte kartofler
4 radiser
4 cm salatagurk
2 æg
1 spsk. vineddike
3 spsk. majsolie
1 tsk. fransk sennep
Salt, paprika
1 spsk. fintklippet purløg
Ca. ½ salathoved
1 dåse tun naturel
8 oliven

Fremgangsmåde

1. Kog bønnerne møre - ca. 10 min. - i letsaltet vand. Afkøl dem.
2. Skær kartofler og radiser i skiver, agurken i terninger. Bland bønnerne i disse grønsager, når de er kolde.
3. Kog æggene i 10 min. og del dem i både.
4. Ryst en marinade af eddike og olie. Smag den til.
5. Hæld marinaden over grønsagsblandingen og lad den trække i køleskab, gerne ½ time.
6. Snit den grønne salat fint og bland den i grønsagsblandingen tillige med tunfisken.
7. Pynt salaten med æg i både og oliven i skiver.
Server med flutes til.

nov. 1999