|
Tunmousse
Ingredienser
- 4 dåser tun
- 6 blade husblads
- 4 dl ærter eller bladselleri
- 3 dl cremefraiche
- 2 dl fløde
1 spsk citronsaft
salt og peber
muligheder for pynt : salat, citronskiver, rejer
Fremgangsmåde
- 1. Tundåserne åbnes og hvis man ønsker at benytte bladselleri,
snittes disse i små stykker.
- 2. Husbladsen lægges i blød i kold vand i ca. fem min.
- 3. Fløden piskes stiv og vendes i cremefraichen.
- 4. Husbladsen klemmes fri for vand og smeltes over vandbad.
- 5. Citronsaften røres i og det hældes under konstant omrøring i en
tynd stråle ned i cremefraichefløden.
- 6.Tun og ærter/bladselleri vendes i og det hele kommes i en
sandkageform eller en randform. Sættes i køleskab.
7. Når den er stiv vendes mussén ud på et fad og pyntes.
Serveres med flutes.
|