Forretter Opskriftsamling

Tunmousse

Ingredienser

4 dåser tun
6 blade husblads
4 dl ærter eller bladselleri
3 dl cremefraiche 
2 dl fløde
1 spsk citronsaft
salt og peber

muligheder for pynt : salat, citronskiver, rejer

Fremgangsmåde

1. Tundåserne åbnes og hvis man ønsker at benytte bladselleri, snittes disse i små stykker.
2. Husbladsen lægges i blød i kold vand i ca. fem min.
3. Fløden piskes stiv og vendes i cremefraichen.
4. Husbladsen klemmes fri for vand og smeltes over vandbad.
5. Citronsaften røres i og det hældes under konstant omrøring i en tynd stråle ned i cremefraichefløden.
 6.Tun og ærter/bladselleri vendes i og det hele kommes i en sandkageform eller en randform. Sættes i køleskab.
7. Når den er stiv vendes mussén ud på et fad og pyntes.
Serveres med flutes.

aug. 2001