Tærter Opskriftsamling

Tærte a´la Mikkeline

Ingredienser

Dej: 
75 g blødt margarine / smør
100 g mel
1/4 tsk salt
1/4 dl vand eller kærnemælk

Forslag til fyld:
Kartofler i skiver / tern
gulerødder i skiver / tern
porrer i tynde ringe
peberfrugt i tern
ærter
pølser - cocktailpølser eller skinketern

3 æg
1½ dl hytteost
salt, peber og evt. andre kryderier efter eget valg.

Fremgangsmåde

1. Mel og salt blandes.
2. Skær margarinen i stykker og smul'r det i melblandingen. Margarinen skal helst være helt væk. 
3. Saml dejen med vand eller kærnemælk. Ælt den godt.
4. Mens dejen hviler forberedes fyldet: grønsagerne skæres ud. Hvis man har valgt kartofler, gulerødder eller porrer koges de 2 -3 min. for at være sikker på de ikke er rå når tærten er færdig.
5. Rul dejen ud og beklæd 1 tærteform med den.
6. Fordel fyldet i tærten.
7. æg, hytteost, salt, peber og evt. kryderier piskes sammen og hældes over fyldet.
7.  Bag tærten ved 2000C i 45 min.
Spises med salat til.
Kan spises kold som frokostret.
 

juli 2001