|
Tærte a´la Mikkeline
Ingredienser
- Dej:
- 75 g blødt margarine / smør
100 g mel
1/4 tsk salt
1/4 dl vand eller kærnemælk
Forslag til fyld:
Kartofler i skiver / tern
gulerødder i skiver / tern
porrer i tynde ringe
- peberfrugt i tern
- ærter
- pølser - cocktailpølser eller skinketern
3 æg
1½ dl hytteost
salt, peber og evt. andre kryderier efter eget valg.
Fremgangsmåde
- 1. Mel og salt blandes.
- 2. Skær margarinen i stykker og smul'r det i melblandingen.
Margarinen skal helst være helt væk.
- 3. Saml dejen med vand eller kærnemælk. Ælt den godt.
- 4. Mens dejen hviler forberedes fyldet: grønsagerne skæres ud.
Hvis man har valgt kartofler, gulerødder eller porrer koges de 2 -3
min. for at være sikker på de ikke er rå når tærten er færdig.
- 5. Rul dejen ud og beklæd 1 tærteform med den.
- 6. Fordel fyldet i tærten.
- 7. æg, hytteost, salt, peber og evt. kryderier piskes sammen og
hældes over fyldet.
- 7. Bag tærten ved 2000C i 45
min.
- Spises med salat til.
- Kan spises kold som frokostret.
-
|