1. Skyl bærrene hurtigt og læg dem straks i en sigte. Pil haserne af.
2. Læg bærrene lagvis med den afpassede sukkermængde i en
emailleret gryde eller en skål (ikke i aluminiumsgryde. Sæt dem
køligt natten over.
3. Bring langsomt gryden i kog og tag den af varmen i 10 min. Gentag
dette 2 gange. Fjern alt skum efter sidste opkog og rør
konserveringsvæske i.
4. Tag jordbærrene op med hulske og fordel dem i skoldede glas. Kog
saften ind og hæld den over. Bind glassene til efter nogen afkøling.
5. Hindbærsyltetøj laves på samme måde.
Jordbærsyltetøj kan nedfryses. Rør bærrene med sukker efter smag (gerne
mindre sukkermængde). Ingen kogning. Hæld evt. lidt saft fra hvis der
er for meget. Fordel syltetøjet i små foliebakker med tætsluttende
låg.