Syltning Opskriftsamling

Syltning af hel frugt

Ingredienser

Beregn 1½-2 dl. vand, ½ kg. sukker og 1 spsk. konserveringsvæske pr. 1 kg. udskåren frugt.
Evt. hel ingefær og hele nelliker.
Moden eller meget sød frugt tilsættes desuden 1 tsk. citronsyre.
Velegnet frugt til syltning (kompot):
Pærer, blommer, hyben, rabarber, æbler og kvæder eller blandinger heraf. 

Fremgangsmåde

1. Kog en lage af sukker, vand og evt. ingefær eller nelliker efter smag. Skum lagen.
2. Gør frugterne i stand og skær dem i passende stykker. Kvæder og hyben koges næsten møre i vand før syltning.
3. Læg frugten i sukkerlagen og kog for svag varme til den er mør, men ikke udkogt.
4. Fordel frugten i skoldede glas, kog lagen ind og skum den omhyggeligt. Tilsæt konserveringsvæske go evt. citronsyre, udrørt i 1 spsk. koldt vand. Hæld lagen i glassene og lad dem køle lidt af før de bindes til.

aug. 2001