Beregn 1½-2 dl. vand,
½ kg. sukker og 1 spsk. konserveringsvæske pr.
1 kg. udskåren frugt.
Evt. hel ingefær og hele nelliker.
Moden eller meget sød frugt tilsættes desuden 1 tsk.
citronsyre.
Velegnet frugt til syltning (kompot):
Pærer, blommer, hyben, rabarber, æbler og kvæder eller blandinger heraf.
Fremgangsmåde
1. Kog en lage af sukker, vand og evt. ingefær eller nelliker efter
smag. Skum lagen.
2. Gør frugterne i stand og skær dem i passende stykker. Kvæder og
hyben koges næsten møre i vand før syltning.
3. Læg frugten i sukkerlagen og kog for svag varme til den er mør,
men ikke udkogt.
4. Fordel frugten i skoldede glas, kog lagen ind og skum den omhyggeligt.
Tilsæt konserveringsvæske go evt.
citronsyre, udrørt i 1 spsk. koldt vand. Hæld lagen i glassene og lad
dem køle lidt af før de bindes til.