|
Syltede agurker
Ingredienser
-
- Ca. 2 kg. små fatse grønne agurker
2 bdt. grøn dild eller dildkroner
2 spsk. hel sennep
8 skiver peberrod
8 spsk. konserveringsvæske
|
Saltlage:
5 l vand
½ kg. (knap 5 dl.) salt
- Eddikelage:
2½ l sylteeddike
3/4 kg. sukker
2 spsk. hel, hvid peber
1 tsk. hel allehånde
|
Fremgangsmåde
- 1. Læg agurkerne i halvdelen af slatlagen og børst dem grundigt.
Skyld agurkerne og læg dem i resten af saltlagen natten over.
- 2. Tør agurkerne af og læg dem lagvis i krukker eller store glas med
dild , hel sennep og peberrod.
- 3. Kog eddiken op med sukker, hel peber og hel allehånde og hæld den
varm over agurkerne. Lad glassene stå 2 døgn, hæld eddiken fra og kog
den op igen. Skum omhyggeligt og rør konserveringsvæske
i.
4. Hæld eddiken over agurkerne og læg en underkop med en ren sten el.
lign ovenpå, så agurkerne holdes nede i lagen. Bind krukkerne til og
opbevar dem mørkt og køligt. Agurkerne er bedst efter 3-4 ugers
forløb.
|