Syltning Opskriftsamling

Syltede agurker

Ingredienser

Ca. 2 kg. små fatse grønne agurker
2 bdt. grøn dild eller dildkroner
2 spsk. hel sennep
8 skiver peberrod
8 spsk. konserveringsvæske

 

Saltlage:
5 l vand
½ kg. (knap 5 dl.) salt
Eddikelage:
2½ l sylteeddike
3/4 kg. sukker
2 spsk. hel, hvid peber
1 tsk. hel allehånde

Fremgangsmåde

1. Læg agurkerne i halvdelen af slatlagen og børst dem grundigt. Skyld agurkerne og læg dem i resten af saltlagen natten over.
2. Tør agurkerne af og læg dem lagvis i krukker eller store glas med dild , hel sennep og peberrod.
3. Kog eddiken op med sukker, hel peber og hel allehånde og hæld den varm over agurkerne. Lad glassene stå 2 døgn, hæld eddiken fra og kog den op igen. Skum omhyggeligt og rør konserveringsvæske i.
4. Hæld eddiken over agurkerne og læg en underkop med en ren sten el. lign ovenpå, så agurkerne holdes nede i lagen. Bind krukkerne til og opbevar dem mørkt og køligt. Agurkerne er bedst efter 3-4 ugers forløb.

aug. 2001