Grød Opskriftsamling

Rabarbergrød

Ingredienser

500 g. rabarber
4 dl. vand
1 tsk. nonoxal
ca. 1 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. kartoffelmel
4 spsk. vand
½ l. mælk

Fremgangsmåde

1. Vask rabarberstilkene godt og snit dem i 2 cm. lange stykker.
2. Kog rabarberne i vandet, til de er møre.
3. Si saften og smid stilkene væk (kan udelades ved fine rabarberstilke)
4. Tilsæt nonoxal.
5. Bring saften i kog og smag til med sukker og vanillesukker.
6. Rør en jævning af kartoffelmel.
7. Tag den kogende saft af kogepladen og tilsæt jævning under kraftig omrøring. Det er ikke sikkert, at al jævningn skal til sættes.
8. Hæld grøden i en skål, drys sukker og afkøl grøden.
9. Serveres med mælk eller fløde til.

nov. 1999