|
Rabarbergrød
Ingredienser
500 g. rabarber
4 dl. vand
1 tsk. nonoxal
ca. 1 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker |
2 spsk. kartoffelmel
4 spsk. vand
½ l. mælk |
Fremgangsmåde
- 1. Vask rabarberstilkene godt og snit dem i 2 cm. lange stykker.
- 2. Kog rabarberne i vandet, til de er møre.
- 3. Si saften og smid stilkene væk (kan udelades ved fine rabarberstilke)
- 4. Tilsæt nonoxal.
- 5. Bring saften i kog og smag til med sukker og vanillesukker.
- 6. Rør en jævning af kartoffelmel.
- 7. Tag den kogende saft af kogepladen og tilsæt jævning under kraftig omrøring. Det
er ikke sikkert, at al jævningn skal til sættes.
- 8. Hæld grøden i en skål, drys sukker og afkøl grøden.
- 9. Serveres med mælk eller fløde til.
|