En hyldest til dåseøllens komme...'Pipfugl på dåse'
I køkkenet forberedes:2 kyllinger (max. 1100g pr. stk.) Kyllingen rengøres og gnides indvendigt med salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene. Vask dåserne, du ved jo ikke hvor de har været! Åbn dåserne, drik det halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned i dåsen – anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og sikkert. Pensl pipfuglene med olivenolie og drys med salt og peber. Så transporterer du Hr. og Fru pipfugl forsigtigt ud til grillen. Ved grillen:Pipfuglene sættes over foliebakken indirekte på grillen. Her står de så og danser i øl og urtedampe i ca. 50 – 60 min og resultatet er fantastisk, med sprødt skind hele vejen rundt! Lige en detalje mere, topspjældet skal vende væk fra kyllingerne.Det er en god idé at være 2 personer om at få de varme pipfugle af dåserne igen. Hjælp hinanden, så I ikke brænder Jer på det varme indhold i dåserne. Tip! Tip-Tip! HUSK Du kan få denne opskrift GRATIS i originalformat til din bog!! Se hvordan under 'menuknap' Glæsels side - Det er GRATIS!. i www.bruglaaget.dk
|