Smørrebrød Opskriftsamling

Leverpostej med ristet bacon og champignons

Ingredienser

3/4 dl. mælk
1 tsk. mel
1 ansjos
1 lille løg
Lidt salt og peber
3 spsk. olie
100 g. lever
½ pk. bacon
½ pk. champignons
Rugbrød og plantemargarine

Fremgangsmåde

1. Leveren skæres i mindre stykker.
2. Alle ingredienser hældes i blenderglasset, i den rækkefølge de står nævnt i opskriften. (der skal altid væde i bunden).
3. Låg lægges på blenderglasset og moteren startes. Blend til alle ingredienser er findelt, det tager ca. 2 min.
4. Leverenmassen hældes i en smurt staniolform og bages ved 180 C. i ca. 3/4 time.
5. Prøv med en strikkepind om leverpostejen er færdigbagt.
6. Rist baconskiverne på en tør pande.
7. Rens champignons, skær roden af, skyl under rindende vand. Skær champignons o skiver og rist dem i fedtet fra baconstykkerne.

nov. 1999