Fjerkræ Opskriftsamling

Stegt kylling med persillekartofler.

Ingredienser

½ kylling
½ tsk. salt
1 drys peber
25 g. margarine
1 dl. vand
½ dl. fløde/mælk
1 spsk. mel
2 spsk. vand
kulør
300 g. kartofler

Fremgangsmåde

1. Rens kyllingen godt. Tør den med køkkenrulle og gnid den med en blanding af salt og peber.
2. Gør margarinen stegeklar i en gryde og brun kyllingen på begge sider.
3. Hæld vand ved og steg videre ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
4. Tag kyllingen op og hold den varm.
5. Lav en jævning af mel og vand og hæld den i den kogende sky i gryden, mens du pisker godt.
6. Kom fløde og mælk i gryden og lad sovsen koge 5 min. Kom evt. lidt kulør i.
7. Kartoflerne drysses med persille ved anretningen.

nov. 1999