Kød, Oksekød Opskriftsamling

Oksegryde med grønsager

Ingredienser (4-5 personer)

400 g. oksesmåkød
50 g. margarine
1 fed hvidløg
4 løg
½ l. bouillon
5-6 kartofler
2-3 gulerødder
2 porrer
½ tsk. salt
1/4 tsk. peber
2 spsk. kapers
1 spsk. fint revet citronskal
1 spsk. merian

Fremgangsmåde

1. Gør kødet i stand og skær det i små terninger.
2. Lad margarinen blive nøddebrun i en stegegryde.
3. Knus hvidløgsfedet og kom det i sammen med kødet.
4. Løgene skæres i skiver og kommes i gryden. Det hele brunes.
5. Drys med salt og peber og kom ca. halvdelen af bouillon ved. Læg låg på og lad kødet stege ved svag varme i ca. 40 min.
6. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
7. Gulerødder og porrer renses og skæres i skiver.
8. Grønsagerne kommes i gryden og resten af boillonen kommes i.
9. Drys igen med salt og peber.
10. Tilsæt kapers, citronskal og merian og lad retten småkoge endnu 25 min. til alt er mørt.
11. Smages til og serveres med groft brød.

nov. 1999