|
Oksegryde med grønsager
Ingredienser (4-5 personer)
400 g. oksesmåkød
50 g. margarine
1 fed hvidløg
4 løg
½ l. bouillon
5-6 kartofler
2-3 gulerødder |
2 porrer
½ tsk. salt
1/4 tsk. peber
2 spsk. kapers
1 spsk. fint revet citronskal
1 spsk. merian |
Fremgangsmåde
- 1. Gør kødet i stand og skær det i små terninger.
- 2. Lad margarinen blive nøddebrun i en stegegryde.
- 3. Knus hvidløgsfedet og kom det i sammen med kødet.
- 4. Løgene skæres i skiver og kommes i gryden. Det hele brunes.
- 5. Drys med salt og peber og kom ca. halvdelen af bouillon ved. Læg låg på og lad
kødet stege ved svag varme i ca. 40 min.
- 6. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- 7. Gulerødder og porrer renses og skæres i skiver.
- 8. Grønsagerne kommes i gryden og resten af boillonen kommes i.
- 9. Drys igen med salt og peber.
- 10. Tilsæt kapers, citronskal og merian og lad retten småkoge endnu 25 min. til alt er
mørt.
- 11. Smages til og serveres med groft brød.
|