Kød Opskriftsamling

Mørbradbøf med løg og pillekartofler

Ingredienser

1 mørbrad
2 løg
20 + 20 g. margarine
1 tsk. salt
½ ml. peber
2 dl. vand
evt. ½ dl. fløde
750 g kartofler

Fremgangsmåde

1. Afpuds mørbraden, dvs. fjern sener og hinder.
2. Del den på tværs i 5-6 stykker.
3. Læg dem på snitfladen, bank dem let og form dem til runde bøf.
4. Pil løgene og skær dem i skiver. Steg dem i halvdelen af fedtstoffet. Tag dem op.
5 . Brun bøfferne på begge sider i resten af fedtstoffet. Steg dem derefter 3-4 min. Drys krydderier på.
6. Kog panden af med vand til skysovs. Tilsæt fløde og smag til. (Sovsen kan evt. jævnes lidt med en meljævning).
 
1. Vask kartoflerne godt og sæt dem over i vand, der lige dækker.
2. Tilsæt salt og bring i kog.
3. Kogetid ca. 20 minutter. Føl med en urtekniv om kartoflerne er møre.
4. Læg låget på skrå og hæld vandet bort.
5. Læg låget på plads igen og lad kartoflerne stå 1 min. inden de pilles.

nov. 1999