|
Mørbradbøf med løg og pillekartofler
Ingredienser
1 mørbrad
2 løg
20 + 20 g. margarine
1 tsk. salt
½ ml. peber
2 dl. vand
evt. ½ dl. fløde |
750 g kartofler |
Fremgangsmåde
- 1. Afpuds mørbraden, dvs. fjern sener og hinder.
- 2. Del den på tværs i 5-6 stykker.
- 3. Læg dem på snitfladen, bank dem let og form dem til runde bøf.
- 4. Pil løgene og skær dem i skiver. Steg dem i halvdelen af fedtstoffet. Tag dem op.
- 5 . Brun bøfferne på begge sider i resten af fedtstoffet. Steg dem derefter 3-4 min.
Drys krydderier på.
- 6. Kog panden af med vand til skysovs. Tilsæt fløde og smag til. (Sovsen kan evt.
jævnes lidt med en meljævning).
-
- 1. Vask kartoflerne godt og sæt dem over i vand, der lige dækker.
- 2. Tilsæt salt og bring i kog.
- 3. Kogetid ca. 20 minutter. Føl med en urtekniv om kartoflerne er møre.
- 4. Læg låget på skrå og hæld vandet bort.
- 5. Læg låget på plads igen og lad kartoflerne stå 1 min. inden de pilles.
|