Kød, Oksekød Opskriftsamling

Millionbøf med spaghetti og æble/gulerodssalat

Ingredienser (2 personer)

1 løg
25 g. margarine
½ tsk. karry
150 g. hakket oksekød
1 dl. bouillon
½ dl. ketshup
1 spsk. mel
½ dl. vand
Salt og kulør
½ pk. spaghetti
1 l. vand
1 tsk. salt
10 g. margarine
2 æbler
2 gulerødder
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

1. Skær løget i terninger og brun det i margarine tilsat karry.
2. Kom det hakkede kød heri og rør rundt, så kødet smuldrer fra hinanden og brunes.
3. Tilsæt bouillon og ketchup og kog 10 min. ved svag varme.
4. Sæt vand over til spaghetti. Husk salt. Når vandet koger, kommes spaghettien i. Kog uden låg 15 min. Hæld vandet fra gennem et dørslag og hæld spaghettien tilbage i gryden. Tilsæt en lille klat margarine og rør rundt i spaghettien, så klistrer den ikke sammen.
5. Jævn millionbøffen. Husk at lade jævningen koge med 4-5 min.
6. Tilsæt kulør og smag til med salt.
7. Riv æbler og gulerødder groft.
8. Tilsæt citronsaft og sukker, bland salaten og smag til. Server råsalaten på særskilt tallerken.

nov. 1999