Kød Opskriftsamling

Leverret i fad

Ingredienser

300 g. lever
2 spsk. mel
Salt, peber og paprika
50 g. bacon
1 fed hvidløg
20 g. fedtstof
1 dl. suppe på tern
½ dl. tomatpuré
Citronsaft af ½ citron
1 tsk. gul sennepspulver
1 bdt. persille

Fremgangsmåde

1. Skyl og aftør leveren, skær den i strimler og vend dem i melet blandet med krydderier.
2. Klip bacon i strimler og svits dem på panden sammen med et knust hvidløgsfed.
3. Brun leverstykkerne meget forsigtigt ved ret svag varme i baconfedtet og evt. ekstra fedtstof. Drys resten af melet over.
4. Læg dem i et ildfast fad sammen med baconstrimlerne
5. Kog panden af med suppe og tomatpuré. Pandeafkoget skal være så rigeligt at der er sovs nok.
6. Rør sennep ud med citronsaft og kom det i afkoget, før dette hældes over leverstykkerne.
7. Dæk fadet med stegefolie og sæt det i ovnen 30-30 min. ved 180 C.
Drys persille over ved anretningen.

nov. 1999