|
Leverfad med gule pilaff-ris
Ingredienser
8 skiver bacon
2 løg
250 g. champignons
40 g. margarine
8 små skiver lever
Mel, salt og peber
2 dl. piskefløde
Kulør
4 tomater
Salt
Olie til pensling |
2 skalotteløg
30 g. margarine
2 kopper ris
3 kopper bouillon
Salt
2 tsk. gurkemeje |
Fremgangsmåde
- 1. Rist baconen på en tør pande - tak dem op.
- 2. Brun løgringe i baconfedtet, tilsæt yderligere margarine - tag dem op.
- 3. Svits champignonskiver på samme pande.
- 4. Panér lever og steg den 4 min. på hver side - læg leverskiverne i et ovnfast fad.
- 5. Læg løg og champignons over leveren. Kog panden af med piskefløde, tilsæt kulør,
smag sovsen til og hæld den over leveren.
- 6. Skær et lille kors i hver tomat, pensel med olie og drys med salt - anbring
tomaterne på leverfadet.
- 7. Stil fadet i en 200 C varm ovn i 15 min. Serveres i fadet.
- 1. Svits de fint hakkede løg i margarinen.
- 2. Tilsæt ris, bouillon, salt og gurkemeje. Kog under låg i 12 min. og lad
pilaff-risen stå under låg i 12 min. - rør op i den med en gaffel.
|