Kød Opskriftsamling

Leverfad med gule pilaff-ris

Ingredienser

8 skiver bacon
2 løg
250 g. champignons
40 g. margarine
8 små skiver lever
Mel, salt og peber
2 dl. piskefløde
Kulør
4 tomater
Salt
Olie til pensling
2 skalotteløg
30 g. margarine
2 kopper ris
3 kopper bouillon
Salt
2 tsk. gurkemeje

Fremgangsmåde

1. Rist baconen på en tør pande - tak dem op.
2. Brun løgringe i baconfedtet, tilsæt yderligere margarine - tag dem op.
3. Svits champignonskiver på samme pande.
4. Panér lever og steg den 4 min. på hver side - læg leverskiverne i et ovnfast fad.
5. Læg løg og champignons over leveren. Kog panden af med piskefløde, tilsæt kulør, smag sovsen til og hæld den over leveren.
6. Skær et lille kors i hver tomat, pensel med olie og drys med salt - anbring tomaterne på leverfadet.
7. Stil fadet i en 200 C varm ovn i 15 min. Serveres i fadet.
1. Svits de fint hakkede løg i margarinen.
2. Tilsæt ris, bouillon, salt og gurkemeje. Kog under låg i 12 min. og lad pilaff-risen stå under låg i 12 min. - rør op i den med en gaffel.

nov. 1999