Kylling i krydret kokossauce (Ajam kelapa)
Ingredienser (4 personer)
1 kg kyllingestykker
1 1/2 spsk fintrevet frisk ingefær
2 mellemstore hakkede løg
2 fed hvidløg
1 spsk sambal ulek
1 1/2 tsk gurkemeje |
Salt
4 spsk jordnøddeolie
1/2 L tyk kokosnøddemælk
1 tsk sukker
1 hakket vårløg til pynt |
Fremgangsmåde
- 1. Skyl kyllingestykkerne og tør dem i køkkenrulle. Gnid dem med en blanding af
gurkemeje og salt.
- 2. Purer ingefær, løg, hvidløg, sambal ulek og 2 spsk vand i en foodprocessor.
- 3. Varm olien i en wok og steg løgblandingen i 2 min ved middel varme.
- 4. Tilsæt kyllingestykkerne og steg i 10 min. indtil kyllingestykkerne er gyldne.
- 5. Tilsæt kokosnøddemælken og sukker, lidt salt, rør godt. Tildæk og lad simre i 20
min.
- Server i en varm skål pyntet med hakkede vårløg. Ris som
tilbehør.
|