Kød Opskriftsamling

Krebinetter med smørdampede grønsager

Ingredienser (5 personer)

500 g. hakket kalve/flæskekød
5 spsk. rasp
50 g. margarine
1 tsk. salt
500 g. kartofler
250 g. gulerødder
125 g. ærter
25 g. smør/margarine
2 dl. vand
½ tsk. salt

Fremgangsmåde

1. From kødet til ca. 2 cm. tykke bøffer á 100 g.
2. Tryk krebinetten i rasp på begge sider. Rul også kanten i rasp så hele overfladen dækkes.
3. Gør margarinen stegeklar og brun krebinetterne ved jævn varme. Dæmp varmen og steg dem v. svag varme 5 min. på hver side
4. Drys salt på lige efter bruningen.
 
1. Skær de rengjorte grønsager i passende stykker.
2. Kom vand, smør og salt samt kartofler og gulerødder i en gryde med tætsluttende låg.
3. Bring i kog
4. Dæmp varmen og kog i 20 min. v. svag varme.
5. Kom ærterne i til allersidst og lad dem varme igennem.
HUSK: Rør om i grønsagerne efter 10 min. kogning. Der skal måske mere vand ved!

nov. 1999