Fisk Opskriftsamling

Indisk fiskeret.

Ingredienser

500 g. kogt torsk eller anden saltvandsfisk
3 dl. slanke ris
4½ dl. vand
1½ tsk. salt
40 g. plantemargarine
1 fed knust hvidløg
1 dl. hakket løg
3/4 spsk. gurkemeje
1 spsk. olie
Salt, peber, karry
2 smilende æg
½ grøn peber
1 flået tomat

Fremgangsmåde

1. Kog fisken 7-7 min. i saltet vand. Befri den for skind og ben og del den i mindre stykker.
2. Kog risene til løse ris. a) bring vand og salt i kog. b) kom risene i - rør rundt, læg låg på - skru ned på helt svag varme og lad risene koge 12 min. c) sluk og lad dem stå 12 min til.
3. Hakket løg og knust hvidløg dampes i olie, margarine og gurkemeje.
4. Salt, peber og karry tilsættes.
5. Fisk og ris kommes i gryden og det hele blandes forsigtigt med 2 gafler. Pas på, at fisken ikke går helt i stykker.
6. Retten gennemvarmes.
7. Anrettes på et fad, garneres med kvarte, smilende æg, strimler af grøn peber og kvarte flåede tomater.

nov. 1999