Kød, Svinekød Opskriftsamling

Helstegt svinekam med brunede kartofler og rødkål

Ingredienser

500 g. svinekam med svær
Salt og peber
3 dl. bouillon
2 spsk. mel
Vand
Kulør
½ kg. kartofler
3 spsk. sukker
30 g. margarine
½ kg. rødkål
1 dl. eddike
1 dl. vand
½ dl. ribssaft
1 dl. sukker
Lidt salt

Fremgangsmåde

1. Rids sværen og kog stegen med sværen nedad i 2 cm bouillon i ovnfast fad i ca. 20 min. ved 160 C.
2. Tag stegen ud og drys sværen med salt og peber.
3. Læg den igen i ovnfast fad nu med sværen opad, og steg den i ca. 1½ time.
4. Hæld skyen fra og indstil ovnen på 250 C - brun stegen med ovndøren på klem eller åben ventil, til sværen er sprød og boblet.
5. Skum skyen for fedt og jævn den med meljævningen - tilsæt kulør og smag til.
6. Skær stegen i skiver og anret på et fad.
1. Kog og pil kartoflerne.
2. Smelt sukkeret på panden, rør margarinen rundt heri og kog karamelmassen sammen.
3. Skyl kartoflerne i koldt vand og brun dem i karamelmassen.
1. Snit rødkålen fint.
2. Trykkog kålen i eddike og vand i 5 min., afkøl gryden og hæld eddikevandet væk.
3. Tilsæt ribssaft, sukker og salt og kog kålen uden låg i 10 min. - smag til.

nov. 1999