Kød, Svinekød Opskriftsamling

Hamburgerryg med kogte grønsager

Ingredienser

Hamburgerryg er røget svinekam
 
75 g. kartofler
75 g. gulerødder
50 g. ærter
1½ dl. vand
1/4 tsk. salt
15 g. smør

Fremgangsmåde

1. Kødet kommes i en gryde med vand, der dækker.
2. Bring i kog uden låg - fjern det skum, der dannes.
3. Hvis kødet er ret fersk, kommes salt ved.
4. Læg låg på og lad kødet koge 20 min. ved svag varme.
5. Kødet afsvales i suppen - mindst 20 min.
1. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i terninger.
2. Ærterne vejes af.
3. Bring vand og salt i kog.
4. Kom kartofler og gulerødder i, og lad det koge under låg i ca. 15 min.
5. Kom ærterne i gryden og lad dem koge med i 2 min.
6. Smøret smeltes i dl. målet og bruges som smørsovs. (dl.målet anbringes på låget af grønsagsgryden).

nov. 1999