Kød, Oksekød Opskriftsamling

Gullasch med urter og kartoffelmos

Ingredienser

400 g. oksekød
2 løg
200 g. gulerødder
50 g. margarine
2 dl. vand
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 spsk. mel
4 spsk. vand
600 g. kartofler
1½ dl. mælk
10 g. margarine
Salt

Fremgangsmåde

1. Skær kødet i terninger og løget i ringe.
2. Brun løget i gryden og tag det op.
3. Brun kødet.
4. Kom vand og krydderier ved. Kog ca. 1 time
5. Kog gulerodsterninger med det sidste kvarter.
6. Lav en jævning af mel og vand og pisk den i. Lad retten koge endnu 5 min.
7. Tilsæt kulør og de brunede løg.
1. Vask og skræl kartoflerne.
2. Skær dem i terninger og kog dem uden salt.
3. Hæld vandet fra og damp dem godt tørre.
4. Mos kartoflerne i gryden.
5. Sæt gryden på svag varme og pisk mælk i.
6. Pisk margarine og salt i, og pisk til mosen er let og luftig.

nov. 1999