|
Gullasch med urter
Ingredienser
100 g. oksekød
1 lille løg
50 g. gulerod
15 g. margarine
1½ dl. vand
1/4 tsk. salt
1 knsp. peber |
½ spsk. mel
1 spsk. vand
Kulør
- 150 g. kartofler
|
Fremgangsmåde
- 1. Skær kødet i terninger så store som 1/4 tændstikæske.
- 2. Pil løget og hak det groft.
- 3. Rens guleroden og skær den i terninger
- 4. Gør margarinen stegeklar i en gryde.
- 5. Kom kød og løg i gryden og brun begge dele godt.
- 6. Kom vand, salt og peder ved og skru ned på svag varme. Kog under låg i 45 min.
- 7. Kom så gulerodsterningerne i gryden og lad dem koge med i 5 min.
- 8. Rør en jævning således: A) kom ½ spsk. mel i en kop. b) kom ½ spsk. vand i og
rør, til alle klumper er rørt ud. c) Kom yderligere ½ spk. vand i og rør ud.
- 9. Efter 1 times kogning af gullaschen, røres jævningen i, og der koges 5 min. mere.
- 10. Tilsæt kulør og smag til.
- 11. Kogte kartofler serveres til.
|