Kød, Oksekød Opskriftsamling

Gullasch med urter

Ingredienser

100 g. oksekød
1 lille løg
50 g. gulerod
15 g. margarine
1½ dl. vand
1/4 tsk. salt
1 knsp. peber
½ spsk. mel
1 spsk. vand
Kulør
150 g. kartofler

Fremgangsmåde

1. Skær kødet i terninger så store som 1/4 tændstikæske.
2. Pil løget og hak det groft.
3. Rens guleroden og skær den i terninger
4. Gør margarinen stegeklar i en gryde.
5. Kom kød og løg i gryden og brun begge dele godt.
6. Kom vand, salt og peder ved og skru ned på svag varme. Kog under låg i 45 min.
7. Kom så gulerodsterningerne i gryden og lad dem koge med i 5 min.
8. Rør en jævning således: A) kom ½ spsk. mel i en kop. b) kom ½ spsk. vand i og rør, til alle klumper er rørt ud. c) Kom yderligere ½ spk. vand i og rør ud.
9. Efter 1 times kogning af gullaschen, røres jævningen i, og der koges 5 min. mere.
10. Tilsæt kulør og smag til.
11. Kogte kartofler serveres til.

nov. 1999