Fjerkræ Opskriftsamling

Grydestegt kylling med hvidkålssalat

Ingredienser

1 kylling
Salt og peber
50 g. margarine
2 dl. kartoffelvand
1 dl. fløde
1 spsk. mel
vand
750 g. store kartofler
200 g. hvidkål
2 æbler
1 spsk. eddike
1 spsk. olie
½ stk. salt
½ tsk. peber

Fremgangsmåde

1. Gnid kyllingen indvendig med salt.
2. Brun den omhyggeligt på alle fire sider.
3. Steg kyllingen under låg 10 min. på alle sider.
4. Tag den op og kog gryden af med kartoffelvand og fløde.
5. Ryst en meljævning og jævn skyen til passende tykkelse. Smag til.
6. Del kyllingen med en fjerkræsaks i fire stykker og anret dem på fad. Serveres med skrællekartofler.
 
1. Snit hvidkålen fint.
2. Skær æblerne med skræl i terninger.
3. Ryst en marinade af eddike, olie og krydderier.
4. Bland hvidkål og æbler i en skål og hæld marinaden over, så salaten kan trække.

nov. 1999