|
Grydestegt kylling med hvidkålssalat
Ingredienser
1 kylling
Salt og peber
50 g. margarine
2 dl. kartoffelvand
1 dl. fløde
1 spsk. mel
vand |
750 g. store kartofler
- 200 g. hvidkål
2 æbler
1 spsk. eddike
1 spsk. olie
½ stk. salt
½ tsk. peber
|
Fremgangsmåde
- 1. Gnid kyllingen indvendig med salt.
- 2. Brun den omhyggeligt på alle fire sider.
- 3. Steg kyllingen under låg 10 min. på alle sider.
- 4. Tag den op og kog gryden af med kartoffelvand og fløde.
- 5. Ryst en meljævning og jævn skyen til passende tykkelse. Smag til.
- 6. Del kyllingen med en fjerkræsaks i fire stykker og anret dem på fad. Serveres med
skrællekartofler.
-
- 1. Snit hvidkålen fint.
- 2. Skær æblerne med skræl i terninger.
- 3. Ryst en marinade af eddike, olie og krydderier.
- 4. Bland hvidkål og æbler i en skål og hæld marinaden over, så salaten kan trække.
|