|
Fyldt mørbrad med kartofler og blomkål
Ingredienser
2 mellemstore svinemørbrad
2 dl. hakket løg
2 skiver bacon
1/4 tsk. tørret salvie |
20 - 30 g. margarine
2 dl. bouillon
½ dl. fløde |
Fremgangsmåde
- 1. Fjern sener og hinder fra mørbraderne og skær en ridse halvt igennem dem på langs.
Bank kødet lidt ud med håndroden.
- 2. Hak løgene fint
- 3. Rist baconen på en tør pande, til den er gylden og sprød. Tag den op på
fedtsugende papir.
- 4. Rist løgene i baconfedtet, Til de er let gyldne og klare. Tilsæt evt. lidt
margarine.
- 5. Tag løgene af panden og drys 1 knsp. salt og peber over.
- 6. Knus de ristede baconskiver og bland dem med løg og salvie.
- 7. Drys salt og peber på kødet.
- 8. Fordel fyldet over den ene mørbrad, men ikke helt ud til kanten.
- 9. Læg den anden mørbrad over og luk de to mørbrader sammen langs kanten med
kødpinde.
- 10. Gør margarinen stegeklar i en stor gryde og brynkødet heri på begge sider.
- 11. Tilsæt bouillon, drys salt og peber over.
- 12. Dæmp varmen og læg låg over. Vend kødet et par gange, mens det småsteger i 20 -
25 min.
- 13. Tag kødet op og fjern kødpindene.
- 14. Hæld fløde i gryden, lad skyen koge lidt ind. Tilsæt lidt kulør.
- 15. Skær kødet for i ca. 1 cm tykke skiver.
- 16. Serveres med kartofler og smørdampet blomkål.
|