Kød, Svinekød Opskriftsamling

Fyldt mørbrad med kartofler og blomkål

Ingredienser

2 mellemstore svinemørbrad
2 dl. hakket løg
2 skiver bacon
1/4 tsk. tørret salvie
20 - 30 g. margarine
2 dl. bouillon
½ dl. fløde

Fremgangsmåde

1. Fjern sener og hinder fra mørbraderne og skær en ridse halvt igennem dem på langs. Bank kødet lidt ud med håndroden.
2. Hak løgene fint
3. Rist baconen på en tør pande, til den er gylden og sprød. Tag den op på fedtsugende papir.
4. Rist løgene i baconfedtet, Til de er let gyldne og klare. Tilsæt evt. lidt margarine.
5. Tag løgene af panden og drys 1 knsp. salt og peber over.
6. Knus de ristede baconskiver og bland dem med løg og salvie.
7. Drys salt og peber på kødet.
8. Fordel fyldet over den ene mørbrad, men ikke helt ud til kanten.
9. Læg den anden mørbrad over og luk de to mørbrader sammen langs kanten med kødpinde.
10. Gør margarinen stegeklar i en stor gryde og brynkødet heri på begge sider.
11. Tilsæt bouillon, drys salt og peber over.
12. Dæmp varmen og læg låg over. Vend kødet et par gange, mens det småsteger i 20 - 25 min.
13. Tag kødet op og fjern kødpindene.
14. Hæld fløde i gryden, lad skyen koge lidt ind. Tilsæt lidt kulør.
15. Skær kødet for i ca. 1 cm tykke skiver.
16. Serveres med kartofler og smørdampet blomkål.

nov. 1999