Kød Opskriftsamling

Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser

150 g. hakket kalve-flæskekød
3 spsk. mel
½ æg
½ tsk. salt
Lidt peber
1 tsk. revet løg
ca. ½ dl. mælk
30 g. margarine

Fremgangsmåde

1. Hvis retten skal bestå af kartofler, sæt da disse over først.
2. Rør fars til frikadeller: Bland alle varer - undtagen mælken - sammen i en skål. Tilsæt derefter mælken lidt ad gangen og rør godt. Tilsæt så megen mælk, at farsen får en passende konsistens.
3. Brun margarinen på panden.
4. From frikadellerne med en ske, der er dyppet i den brunede margarine. Formningen skal ske i en skål, på panden eller i hånden. Dæmp varmen under formningen.
5. Steg frikadellerne under jævn varme 12-15 min., vend dem flere gange under stegningen.
Server med stuvede ærter og gulerødder

nov. 1999