|
Frikadeller med stuvede ærter og gulerødder
Ingredienser
- 150 g. hakket kalve-flæskekød
3 spsk. mel
½ æg
½ tsk. salt
Lidt peber
1 tsk. revet løg
ca. ½ dl. mælk
30 g. margarine
Fremgangsmåde
- 1. Hvis retten skal bestå af kartofler, sæt da disse over først.
- 2. Rør fars til frikadeller: Bland alle varer - undtagen mælken - sammen i en skål.
Tilsæt derefter mælken lidt ad gangen og rør godt. Tilsæt så megen mælk, at farsen
får en passende konsistens.
- 3. Brun margarinen på panden.
- 4. From frikadellerne med en ske, der er dyppet i den brunede margarine. Formningen skal
ske i en skål, på panden eller i hånden. Dæmp varmen under formningen.
- 5. Steg frikadellerne under jævn varme 12-15 min., vend dem flere gange under
stegningen.
Server med stuvede ærter og gulerødder
|