Kød Opskriftsamling

Flæskekarbonade med grønsager

Ingredienser

300 g. magert, stribet flæsk
20 g. mel (2 spsk.)
1 dl. vand
Salt og peber
30 g. rasp
30 g. margarine
200 g. gulerødder
150 g. ærter
100 g. porre
30 g. mel (3 spsk.)
2 dl. mælk
200 g. rugbrød eller 500 g. kartofler

Fremgangsmåde

1. Bank flæskeskiverne let.
2. Dyp dem i krydret meljævning og derefter i rasp.
3. Steg dem lysebrune på begge sider ved jævn varm. Undgå at stikke i skiverne ender stegningen.
1. Gulerødderne renses, skæres i terninger og koges 20 min.
2. Porrerne renses, skæres i 2 cm. lange stykker og koges med gulerødder de sidste 10 min.
3. Ærterne kommes i de sidste 2 min.
4. Grønsagerne tages op og holdes varme.
5. Grønsagsvandet bringes i kog og jævnes med mel/mælkjævning.
6. Ved anretningen lægges taglagt på den ene side af fadet og grønsagerne ved den anden.
7. Rugbrød eller kogte kartofler serveres til.

nov. 1999