|
Flæskekarbonade med grønsager
Ingredienser
300 g. magert, stribet flæsk
20 g. mel (2 spsk.)
1 dl. vand
Salt og peber
30 g. rasp
30 g. margarine |
200 g. gulerødder
150 g. ærter
100 g. porre
30 g. mel (3 spsk.)
2 dl. mælk
200 g. rugbrød eller 500 g. kartofler |
Fremgangsmåde
- 1. Bank flæskeskiverne let.
- 2. Dyp dem i krydret meljævning og derefter i rasp.
- 3. Steg dem lysebrune på begge sider ved jævn varm. Undgå at stikke i skiverne ender
stegningen.
- 1. Gulerødderne renses, skæres i terninger og koges 20 min.
- 2. Porrerne renses, skæres i 2 cm. lange stykker og koges med gulerødder de sidste 10
min.
- 3. Ærterne kommes i de sidste 2 min.
- 4. Grønsagerne tages op og holdes varme.
- 5. Grønsagsvandet bringes i kog og jævnes med mel/mælkjævning.
- 6. Ved anretningen lægges taglagt på den ene side af fadet og grønsagerne ved den
anden.
- 7. Rugbrød eller kogte kartofler serveres til.
|