Kød, Svinekød Opskriftsamling

Brændende kærlighed

Ingredienser (4 personer)

12 - 15 kartofler
20 g. margarine
ca. 2½ dl. mælk
Salt
8 skiver flæsk
1 løg
syltede rødbeder
Persille

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre uden salt.
2. Hæld vandet fra og gem det.
3. Mos kartoflerne (brug piskeris, el-mixer eller kartoffelknuser).
4. Kom mosen i gryden og pisk mælk (og evt. kartoffelvand) i, til mosen har en passende konsistens..
5. Varm mosen igennem ved svag varme og kom margarine og salt i.
1. Skær flæsket i terninger og steg dem lysebrune. Tag dem op.
2. Skær løg i skiver og steg dem i fedtet fra flæsketerningerne.
3. Skær rødbederskiver i små terninger.
4. Hak persillen.
5. Anret kartoffelmosen på et fad, drys flæsketerninger og løg over. Pynt med rødbeder og persille.

nov. 1999