|
Brændende kærlighed
Ingredienser (4 personer)
12 - 15 kartofler
20 g. margarine
ca. 2½ dl. mælk
Salt |
8 skiver flæsk
1 løg
syltede rødbeder
Persille |
Fremgangsmåde
- 1. Skræl kartoflerne, skær dem i stykker og kog dem møre uden salt.
- 2. Hæld vandet fra og gem det.
- 3. Mos kartoflerne (brug piskeris, el-mixer eller kartoffelknuser).
- 4. Kom mosen i gryden og pisk mælk (og evt. kartoffelvand) i, til mosen har en passende
konsistens..
- 5. Varm mosen igennem ved svag varme og kom margarine og salt i.
- 1. Skær flæsket i terninger og steg dem lysebrune. Tag dem op.
- 2. Skær løg i skiver og steg dem i fedtet fra flæsketerningerne.
- 3. Skær rødbederskiver i små terninger.
- 4. Hak persillen.
- 5. Anret kartoffelmosen på et fad, drys flæsketerninger og løg over. Pynt med
rødbeder og persille.
|