|
Boller i karry
Ingredienser (2 personer)
150 g. hakket kalve-flæskekød
3 spk. mel
½ æg
½ tsk. salt og peber
½ tsk. revet løg
½ dl. mælk |
Til kogningen:
3/4 l. vand
1 tsk. salt
- 30 g. margarine
½ tsk. karry
3 spk. mel
3 dl. suppe (fra kødbollerne)
|
Fremgangsmåde
- 1. Bland mel, æg, salt og peber samt revet løg i det hakkede kød. Rør det sammen.
- 2. Kom mælken i lidt efter lidt. Der skla røres godt ind imellem. Farsen skal være
ret fast.
- 3. Kom 3/4 l. vand + 1 tsk. salt i en gryde og bring i kog.
- 4. Når vandet koger formes der boller af farsen med en spiseske, der er dyppet i det
kogende vand.
- 5. Kog bollerne 6-10 min. uden låg. Sørg for at vandet hele tiden er i kog.
- 1. Smelt margarinen i den gryde, som kødbollerne blev kogt i.
- 2. Kom karry i og lad det syde.
- 3. Rør melet i.
- 4. Kom lidt efter lidt suppevand i, rør godt hele tiden.
- 5. Smag sovsen til med salt og evt. mere karry.
- 6. Varm bollerne i sovsen til slut.
- Serveres med løse ris.
|