Kød Opskriftsamling

Boller i karry

Ingredienser (2 personer)

150 g. hakket kalve-flæskekød
3 spk. mel
½ æg
½ tsk. salt og peber
½ tsk. revet løg
½ dl. mælk
Til kogningen:
3/4 l. vand
1 tsk. salt
30 g. margarine
½ tsk. karry
3 spk. mel
3 dl. suppe (fra kødbollerne)

Fremgangsmåde

1. Bland mel, æg, salt og peber samt revet løg i det hakkede kød. Rør det sammen.
2. Kom mælken i lidt efter lidt. Der skla røres godt ind imellem. Farsen skal være ret fast.
3. Kom 3/4 l. vand + 1 tsk. salt i en gryde og bring i kog.
4. Når vandet koger formes der boller af farsen med en spiseske, der er dyppet i det kogende vand.
5. Kog bollerne 6-10 min. uden låg. Sørg for at vandet hele tiden er i kog.
1. Smelt margarinen i den gryde, som kødbollerne blev kogt i.
2. Kom karry i og lad det syde.
3. Rør melet i.
4. Kom lidt efter lidt suppevand i, rør godt hele tiden.
5. Smag sovsen til med salt og evt. mere karry.
6. Varm bollerne i sovsen til slut.
Serveres med løse ris.

nov. 1999