Kød, Oksekød Opskriftsamling

Bøf med løg og skrællekartofler

Ingredienser

85 g. hakket oksekød
1 stk. løg
15 g. margarine
1/4 tsk. salt
1 knsp. peber
3/4 dl. vand
2 tsk. mel
4 tsk. vand til jævning
150 g. kartofler

Fremgangsmåde

1. Hak kødet sammen til en fats, regelmæssig bøf på et vædet bræt. Tryk kanterne ind, så bøffen ikke bliver for tynd.
2. Skær løget i skiver og brun det i halvdelen af fedtstoffet. Tag skiverne op.
3. Kom resten af fedtstoffet på panden og varm op til det er stegeklar.
4. Læg bøffen i panden og steg i 3 min.
5. Vend bøffen med 2 redskaber og drys salt og peber på. Steg den 3 min. på den anden side.
6. Tag den op på en varm tallerken og drys krydderier på den sidste stegte side.
7. Kog panden af med vand.
8. Rør en meljævning og jævn skyen. Lad sovsen koge 5. min. og smag den til.
9. Læg løg på bøffen og hæld sovs over.
 
1. Kartoflerne skrælles og sættes over i kogende, saltet vand. De skal koge ca. 20 min.

nov. 1999