|
Bøf med løg og skrællekartofler
Ingredienser
85 g. hakket oksekød
1 stk. løg
15 g. margarine
1/4 tsk. salt
1 knsp. peber |
3/4 dl. vand
2 tsk. mel
4 tsk. vand til jævning
150 g. kartofler |
Fremgangsmåde
- 1. Hak kødet sammen til en fats, regelmæssig bøf på et vædet bræt. Tryk kanterne
ind, så bøffen ikke bliver for tynd.
- 2. Skær løget i skiver og brun det i halvdelen af fedtstoffet. Tag skiverne op.
- 3. Kom resten af fedtstoffet på panden og varm op til det er stegeklar.
- 4. Læg bøffen i panden og steg i 3 min.
- 5. Vend bøffen med 2 redskaber og drys salt og peber på. Steg den 3 min. på den anden
side.
- 6. Tag den op på en varm tallerken og drys krydderier på den sidste stegte side.
- 7. Kog panden af med vand.
- 8. Rør en meljævning og jævn skyen. Lad sovsen koge 5. min. og smag den til.
- 9. Læg løg på bøffen og hæld sovs over.
-
- 1. Kartoflerne skrælles og sættes over i kogende, saltet vand. De skal koge ca. 20
min.
|