|
Lasagne
(4 - 6 personer)
Ingredienser
ca. 250g lasagneplader (tørret)
Kødsovs:
500 g. oksekød
1 løg
ca.1 tsk.olie
1 dåse flåede / hakkede tomater
vand + 1 boullionterning.
1 gulerod
Kryderimix eller andre krydderier
salt og peber |
Mælkesovs:
1 spsk. vand
½ l mælk
ca. 3 spsk. mel
30g smør eller margarine
salt og peber
evt. ½ tsk revet/stødt muskatnød
Ikke alt for blød ost til gratinering.
Jo hårdere ost jo lettere er den at rive.
|
Fremgangsmåde
- Kødsovs:
1. Pil løget og hak det fint.
- 2. Rens guleroden og riv den fint eller groft efter smag.
- 3. Kom olien i en gryde og svits løgene kort deri.
- 4. Kom også kød i gryden og svits det til det ikke mere er rødt.
- 5. Hæld de flåede tomater i gryden.
- 6. Fyld den tomme dåse med vand og kom det i sammen med
boullionterningen.
- 7. Tilsæt revnen gulerod og kryderier, rør rundt og smag
sovsen til med salt og peber. NB. der er salt i boullionterningen så
smag på sovsen før det tilsættes.
- 8. Skru ned på svag varme og lad det stå og simre mens mælkesovsen
laves.
Mælkesovs:
- 9.Varm vandet i en gryde og tilsæt 3½ dl mælk når det koger. Skrug
ned på 4
- 10. Jævning: Kom resten af mælken i en melryster, tilsæt mel, sæt
låg på og ryst grundigt.
- 11. Tilsæt jævningen mens der røres i gryden og bring sovsen i kog
uder omrøring. Bliver sovsen meget tyk tilsættes lidt ekstra mælk.
12. Tilsæt smøret, rør rundt og smag sovsen til.
-
- 13. En springform smøres og Lasagnen laves i lag. Første lag er
kødsovs, hvorefter der skiftes mellem lasagneplader, kødsovs og
mælkesovs. Det sidste lag skal være mælkesovs.
14. Riv osten og drys det over det hele.
- 15. Bag lasagnen i ovnen ved 2000C i ca 30 - 35 min. Den skal være brun ovenpå.
|