Kød, Oksekød Opskriftsamling

Lasagne 
(4 - 6 personer)

Ingredienser

ca. 250g lasagneplader (tørret)

Kødsovs:
500 g. oksekød
1 løg
ca.1 tsk.olie
1 dåse flåede / hakkede tomater
vand + 1 boullionterning.
1 gulerod
Kryderimix eller andre krydderier
salt og peber
Mælkesovs:
1 spsk. vand
½ l mælk
ca. 3 spsk. mel
30g smør eller margarine
salt og peber
evt. ½ tsk revet/stødt muskatnød

Ikke alt for blød ost til gratinering.
Jo hårdere ost jo lettere er den at rive.

Fremgangsmåde

Kødsovs:
1. Pil løget og hak det fint.
2. Rens guleroden og riv den fint eller groft efter smag.
3. Kom olien  i en gryde og svits løgene kort deri.
4. Kom også kød i gryden og svits det til det ikke mere er rødt.
5. Hæld de flåede tomater i gryden.
6. Fyld den tomme dåse med vand og kom det i sammen med boullionterningen. 
7. Tilsæt revnen gulerod og  kryderier, rør rundt og smag sovsen til med salt og peber. NB. der er salt i boullionterningen så smag på sovsen før det tilsættes. 
8. Skru ned på svag varme og lad det stå og simre mens mælkesovsen laves.

Mælkesovs:
9.Varm vandet i en gryde og tilsæt 3½ dl mælk når det koger. Skrug ned på 4
10. Jævning: Kom resten af mælken i en melryster, tilsæt mel, sæt låg på og ryst grundigt. 
11. Tilsæt jævningen mens der røres i gryden og bring sovsen i kog uder omrøring. Bliver sovsen meget tyk tilsættes lidt ekstra mælk.
12. Tilsæt smøret, rør rundt og smag sovsen til.
 
13. En springform smøres og Lasagnen laves i lag. Første lag er kødsovs, hvorefter der skiftes mellem lasagneplader, kødsovs og mælkesovs. Det sidste lag skal være mælkesovs.
14. Riv osten og drys det over det hele.
15. Bag lasagnen i ovnen ved 2000C i ca 30 - 35 min. Den skal være brun ovenpå.

okt. 2001