Grill, Oksekød Opskriftsamling

Kalvekotteletter med svampe  og Svalles kartoffelcreme 

Grillmetode:  Glæsels

Stegetid:  6-10 min for kød og             ca. 20 min for svampene

Sværhedsgrad:  2

Ekstraudstyr:  Foliebakke el. støbejernstallerken og evt. luxusrist

I køkkenet forberedes:

4 Kalve koteletter – husk at ridse fedtkanten, så de ikke trækker sig. Pensles med olie, salt og peber.

Marinade til koteletterne:
2 spsk olivenolie
½ citron - saften
½  tsk rosmarin
salt og peber
Svalles kartoffelcreme:
½  kg små kartofler
½ l piskefløde
6-10 fed hvidløg (1 fed presses)
½ tsk salt

2 spsk klippet purløg

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Lad kalvekoteletterne ligge og sove i marinaden ca. 1 time.

Kartoflerne vaskes og lægges i en gryde med 6-10 hele  og 1 presset fed hvidløg og salt. Dækkes lige akkurat med piskefløde og kogesved svag varme til de er møre. Vend purløg i lige før servering.

Kantareller:
200 g kantareller - el andre svampe
1 spsk hvidløgscreme - f.eks. Jensens Choice e. 2 fed presset
2 spsk olivenolie
salt og peber

Rengør svampene - skær dem i passende stykker og placer på støbejernstallerkenen eller i foliebakke sammen med olie, hvidløgscreme salt og peber.

Ved grillen:

Sæt svampene over i den direkte side og lad dem stege i ca. 10 min før du flytter dem til den indirekte side. Risten, i den direkte side smøres nu med olie. Koteletterne smøres med et strøj olie på begge sider før de brunes i 3-5 min på hver side over den direkte varme.


www.bruglaaget.dk juli. 2002