Spejdermad Opskriftsamling

Ild i røret

Ingredienser (4 personer)

600 g hakket oksekød
2 store løg i skiver
2 gulerødder i skiver
1 lille hvidkål i fine strimler
3 spsk. karry
salt og peber
1 ds. flåede tomater
evt. lidt vand
30 g margarine til bruning

Fremgangsmåde

  1. Løg i skiver brunes i margarinen.

  2. Karry tilsættes og brunes med.

  3. Kødet brunes.

  4. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt.

  5. Gulerødder i skiver tilsættes og brunes med.

  6. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med.

  7. Tilsæt evt. lidt vand. Retten koger til kødet er mørt, ca. 45-60 min.

  8. Behøver ikke jævning, det meste væde fordamper.

    Serveres med ris, kartofler eller flutes.
    Lav rigeligt, for der bliver spist meget!


Jul. 2005