Salater Opskriftsamling

Gartnerens rejesalat

Ingredienser (4 personer)

2 æg
4 salatblade
1 bdt. dild
½ agurk
125 g. ærter
200 g. rejer
100 g. mayonaise
½ dl. fløde
2 tsk. citronsaft
½ stk. salt
1/4 tsk. hvid peber
1/4 tsk. paprika

Fremgangsmåde

1. Kog æggene hårdkogte (9-10 min.), pil dem og del dem i 4 både.
2. Skyl salat og dild og klip dilden fint.
3. Skær agurken i små terninger.
4. Optø ærterne (kan evt. overhældes m. kogende vand og stå deri et par min.)
5. Optø rejerne og tag nogle af de pæneste fra til pynt.
6. Bland fløden i mayonaisen og smag til med citronsaft og krydderier.
7. Bland nu agurketerninger, ærter og rejer i marinaden og læg blandingen på salatbladene.
8. Læg æggebådene på og drys klippet dild over.
9. Pynt med rejer.
10 spises med flutes til.

nov. 1999