Smørrebrød Opskriftsamling

Frokostanretning med smilende æg.

Ingredienser

1 skive rugbrød
1 tsk. salt
10 g. margarine
Karse
1 æg
½ tomat
Purløg
1 benfri sild
madhoved.gif (4387 bytes)

Fremgangsmåde

1. Kom så meget vand i gryden, at det kan dække ægget.
2. Tag ægget op igen og bring vandet i kog med saltet.
3. Prik hul i æggets brede ende og læg det forsigtigt i det spilkogende vand med en ske.
4. De om trentlige kogetidspunkter er for blødkogte æg 4-5 min, smilende æg, 6-7 min. og hårdkogte æg 9 min.
5. Hæld koldt vand over det færdigkogte æg og pil det.
6. Skær det igennem på langs med en sytråd.
7. Smør rugbrødet med margarine og placer hver halvdel som vist på tegningen på en tallerken. Drys karse på eller brug karsen som øjenbryn.
8. Anbring æg, tomat, purløg og sild som vist på tegningen.
9. Fold en serviet og anbring den som butterfly.
10. Drik mælk til.

nov. 1999