Friture Opskriftsamling

Friturestegte torskestrimler

Ingredienser

75 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. vand
1 æggeblomme
2 tsk. olie
1/4 tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1 æggehvide
400 g torskestrimler

Fremgangsmåde

1. Bland først mel og bagepulver og rør det så til en jævning med æggeblomme, salt, olie, citronsaft og vand.
2. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i.
3. Olien opvarmes til 180 C.
4. Aftør imens torskestrimlerne og skær dem i strmler på langs - såbrede som en tommelfinger.
5. Strimlerne dyppes i dejen og koges i olien, til de er brune og sprøde. Det går meget hurtigt.
6. Spises med remoulade og evt. en citronskive.
7. Kartofler, pommes frites eller brød spises til.

nov. 1999