|
Friturestegte torskestrimler
Ingredienser
75 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. vand
1 æggeblomme
2 tsk. olie
1/4 tsk. salt
1 tsk. citronsaft
1 æggehvide |
400 g torskestrimler |
Fremgangsmåde
- 1. Bland først mel og bagepulver og rør det så til en jævning med æggeblomme, salt,
olie, citronsaft og vand.
- 2. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i.
- 3. Olien opvarmes til 180 C.
- 4. Aftør imens torskestrimlerne og skær dem i strmler på langs - såbrede som en
tommelfinger.
- 5. Strimlerne dyppes i dejen og koges i olien, til de er brune og sprøde. Det går
meget hurtigt.
- 6. Spises med remoulade og evt. en citronskive.
- 7. Kartofler, pommes frites eller brød spises til.
|