Fondue brugsanvisning
Forbehandling
- Afvask gryde og dæksel i varmt vand og opvaskemiddel. Tør
delene grundigt af med køkkenrulle. Gnid gryden indvendig med
spiseolie, og sæt den på svag varme (trin 1 på el) 5-10 min.
Tag gryden fra varmen, lad den afkøle og tør den af med
køkkenrulle. Gryden er nu klar til brug.
Rengøring
- Opvask i hånden, tåler ikke maskinopvask. Anvend varmt vand og
opvaskemiddel. Ved fastsiddende rester for gryden, anvend
plastskuresvamå eventuelt efter iblødsætning. Skyl og aftør
gryden godt med køkkenrulle. Virker gryden affedtet eller skal
den ikke bruges i længere tid, anbefaldes det at gnide den
indvendig med lidt spiseolie. Opbevar fonduesættet på et tørt
sted. Brug aldrig ståluld, skurepulver eller lignende til
rengøring.
Tips om kødfondue
- Olien opvarmes i fonduegryden på komfuret. Gryden må kun
fyldes halvt op med olie. Olien har en tilpas temperatur (ca. 180
C), når et par franskbrødsterninger bliver gyldne i løbet af
ca. 1 min. Sæt fonduegryden på stativet over spritbrænderen og
tænd denne. Sørg for at regulere spritflammen så olien ikke
bliver for varm. For at undgå overbrusning af olien er det
vigtigt, at det, der skal steges, ikke er for vådt, og at der
ikke steges for meget ad gangen. Skulle det ske, så sluk straks
for brænderen. Til kødfondue serveres forskellige kolde sovse,
brød eller kartofler, salat og forskellige syltede og rå
grøntsager. NB! Fedtstænk kan ikke undgås ved fondue, så brug
en dug, der tåler dette. Spritbrænderen er ikke tæt i samlingen.
Derfor må den kun fyldes op til dette sted med sprit. Spritten
kan ellers blive antændt, hvis den løber ud ved samlingen.
Spritflammen slukkes ved at lægge det tilhørende dæksel over,
og flammen reguleres ved åbningerne på brænderen.
-
|