Fondue Opskriftsamling

Fondue brugsanvisning

Forbehandling

Afvask gryde og dæksel i varmt vand og opvaskemiddel. Tør delene grundigt af med køkkenrulle. Gnid gryden indvendig med spiseolie, og sæt den på svag varme (trin 1 på el) 5-10 min. Tag gryden fra varmen, lad den afkøle og tør den af med køkkenrulle. Gryden er nu klar til brug.

Rengøring

Opvask i hånden, tåler ikke maskinopvask. Anvend varmt vand og opvaskemiddel. Ved fastsiddende rester for gryden, anvend plastskuresvamå eventuelt efter iblødsætning. Skyl og aftør gryden godt med køkkenrulle. Virker gryden affedtet eller skal den ikke bruges i længere tid, anbefaldes det at gnide den indvendig med lidt spiseolie. Opbevar fonduesættet på et tørt sted. Brug aldrig ståluld, skurepulver eller lignende til rengøring.

Tips om kødfondue

Olien opvarmes i fonduegryden på komfuret. Gryden må kun fyldes halvt op med olie. Olien har en tilpas temperatur (ca. 180 C), når et par franskbrødsterninger bliver gyldne i løbet af ca. 1 min. Sæt fonduegryden på stativet over spritbrænderen og tænd denne. Sørg for at regulere spritflammen så olien ikke bliver for varm. For at undgå overbrusning af olien er det vigtigt, at det, der skal steges, ikke er for vådt, og at der ikke steges for meget ad gangen. Skulle det ske, så sluk straks for brænderen. Til kødfondue serveres forskellige kolde sovse, brød eller kartofler, salat og forskellige syltede og rå grøntsager. NB! Fedtstænk kan ikke undgås ved fondue, så brug en dug, der tåler dette. Spritbrænderen er ikke tæt i samlingen. Derfor må den kun fyldes op til dette sted med sprit. Spritten kan ellers blive antændt, hvis den løber ud ved samlingen. Spritflammen slukkes ved at lægge det tilhørende dæksel over, og flammen reguleres ved åbningerne på brænderen.
 

  nov. 1999