|
Flødekarameller
Ingredienser
- 2 dl. sukker
- 10 g. smør
- 1 dl. sirup
- 1 spsk. vanille
- 2½ dl. piskefløde
- Cacao eller andet smagsstof, evt. finthakkede mandler eller solsikkekerner.
Fremgangsmåde
- 1. Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog det sammen ved jævn varme under
jævnlig omrøring. Skal koge ca. 1 time.
- 2. Når massen er blevet tyk, dyppes enden af et træskaft i koldt vand, derefter i
gryden og igen i koldt vand. Hvis man nu med fingerne kan rulle en kugle af den
karamelmasse, der sidder på træskaftet, er massen kogt tilpas. Ellers må den koges lidt
længere og prøven gentages.
- 3. Massen hældes ud i en smurt folieform og skæres i firkanter, når den er begyndt at
stivne. Stykkerne pakkes i små stykker cellofanpapir.
|