Slik Opskriftsamling

Flødekarameller

Ingredienser

2 dl. sukker
10 g. smør
1 dl. sirup
1 spsk. vanille
2½ dl. piskefløde
Cacao eller andet smagsstof, evt. finthakkede mandler eller solsikkekerner.

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog det sammen ved jævn varme under jævnlig omrøring. Skal koge ca. 1 time.
2. Når massen er blevet tyk, dyppes enden af et træskaft i koldt vand, derefter i gryden og igen i koldt vand. Hvis man nu med fingerne kan rulle en kugle af den karamelmasse, der sidder på træskaftet, er massen kogt tilpas. Ellers må den koges lidt længere og prøven gentages.
3. Massen hældes ud i en smurt folieform og skæres i firkanter, når den er begyndt at stivne. Stykkerne pakkes i små stykker cellofanpapir.

nov. 1999