Fisker-pie
Ingredienser (4 personer)
- 700 g kartofler i tern
- 4 1/2 dl mælk
- 50 g smør el. margarine
- salt & peber
- 100 g champignon i skiver
- 40 g hvedemel
- 175 g frosne ærter
- 100 g frosne løse majs
- 2 tsk friskhakket dild
- 2 tsk persille
- 400 g tun i vand, afdryppet
- 1 tsk reven permeanost
- pynt: friske krydderurter
Fremgangsmåde
- Læg kartoflerne i en stor lav skål og tilsæt 1
dl. vand. Dæk med mikrobølgefilm og prik hul i
overfladen. Kog i 10-12 min. på højeste effekt
til kartonlerne er møre. Hæld vandet fra og
pisk kartoflerne til mos med 1/4 dl mælk, 15 g
fedtstof og krydderier. Kom resten af fedtstoffet
i en stor skål og smelt det i 40-50 sek. på højeste
effekt. Tilsæt løg og champignon og kog i 2 min.
på højeste effekt. Tilsæt melet og rør resten
af mælken i lidt efter lidt. Kog i 4 min. på højeste
effekt, til det begynder at jævne. Rør rundt 2-3
gange under kogningen. Tilsæt ærter, majs, dild,
persille og tunfisk. Rør rundt og kog i 5 min. på
højeste effekt. Kom det i et lavt, ovnfast fad,
sprøjt kartoffelmosen ud over hele overfladen og
drys med parmesanost. Tilbered i 4-5 min. på højeste
effekt. Sæt retten under en opvarmet grill for
at brune overfladen.
|