|
Ymerfromage
Ingredienser
- 5 blad husblas
- ½ l. ymer
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 3 dl. fløde
- 10 stk. mandler
Fremgangsmåde
- 1. Sæt husblassen i blød i koldt vand.
- 2. Rør ymer, sukker og vanille sammen.
- 3. Pisk fløden til flødeskum. (Ikke for stift).
- 4. Tag husblasen op og knus vandet af.
- 5. Smelt husblasen i vandbad.
- 6. Når husblasen er helt flydende, røres den i ymeren. Rør godt imens.
- 7. Når ymeren begynder at stivne, kommes flødeskummet i - (vendes forsigtigt i med
piskeris) og ymerfromagen hældes op i en serveringsskål.
- 8. De snittede mandler kan blnades i eller drysses ovenpå.
- 9. Spises med saftsovs eller solbærsyltetøj til.
|