Desserter, Fromage Opskriftsamling

Ymerfromage

Ingredienser

5 blad husblas
½ l. ymer
4 spsk. sukker
2 tsk. vanillesukker
3 dl. fløde
10 stk. mandler

Fremgangsmåde

1. Sæt husblassen i blød i koldt vand.
2. Rør ymer, sukker og vanille sammen.
3. Pisk fløden til flødeskum. (Ikke for stift).
4. Tag husblasen op og knus vandet af.
5. Smelt husblasen i vandbad.
6. Når husblasen er helt flydende, røres den i ymeren. Rør godt imens.
7. Når ymeren begynder at stivne, kommes flødeskummet i - (vendes forsigtigt i med piskeris) og ymerfromagen hældes op i en serveringsskål.
8. De snittede mandler kan blnades i eller drysses ovenpå.
9. Spises med saftsovs eller solbærsyltetøj til.

nov. 1999