|
Ris á lamande med kirsebærsovs
Ingredienser
3 dl. mælk
3 spsk. grødris
½ spsk. sukker
2 tsk. vanilla
10 mandler |
2 dl. piskefløde
½ dåse syltede kirsebær
evt. vand og sukker
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand |
Fremgangsmåde
- 1. Kog mælken og risengryn til grød ved meget svag varme knapt 1 time. Afkøl grøden.
- 2. Smut mandlerne og hak dem. Hold en mandel fra, hvis I skal have mandelgave.
- 3. Rør sukker, vanilla og mandler i grøden.
- 4. Pisk fløden og vend den i den kolde grød.
- 5.Hæld ris á lamanden i en serveringsskål og stil den koldt.
- 1. Smag kirsebærrene til med vand og sukker.
- 2. Bring saften i kog.
- 3. Rør en kartoffelmeljævning
- 4. Tag saften af kogepladen, tilsæt jævning under omrøring, til sovsen har en
passende konsistens.
- 5. Server saftsovsen kold eller lun til ris á lamanden.
|